(foto, video) Rockit Digital Conference 2017. După Kiev și Varșovia, înapoi la Chișinău

rockit1
Foto: facebook/rockitdigitalconference

7 evenimente cu un succes răsunător în 7 țări diferite, zeci de speakeri cu renume internațional în lumea digitală, mii de tineri care au învățat cele mai eficiente practici și instrumente și o rețea regională solidă. După un an plin cu de toate de la primul Rockit Digital Conference, DigiComNet te invită la o nouă ediție a evenimentului dedicat spațiului digital și antreprenorial.

Rockit Digital Conference ’17

Rockit Digital Conference ’17 revine la Chișinău în perioada 11-12 mai. Timp de două zile, ai șansa să întâlnești profesioniști din lumea digitală, să înveți din experiența și recomandările lor și să fii în pas cu inovațiile în online. Evenimentul, care avea loc în noul Centru de Excelență în domeniul TIC, „Tekwill”, va aduce un mix al celor mai eficiente instrumente, strategii de promovare și oportunități din zona digitală, comunicare cu Digital Natives și cele mai bune practici din lumea startup-urilor.

Extinderea rețelei și partenerilor externi

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolÎncă de la primul eveniment, organizatorii și-au propus să-și extindă activitatea la nivel regional. Co-fondatorul Rockit Digital Conference, Artur Gurău, spune că tinerii din Moldova vor avea multe de câștigat dacă își vor uni forțele cu țările vecine:

„Dacă o să facem schimb de experiență cu vecinii noștri din România și din Ucraina, Polonia și toate țările baltice, o să avem mult mai multe de câștigat. Noi suntem prea mici ca să facem ceva de unii singuri.”

După o analiză a evenimentelor din regiune, au decis să facă primii pași în Polonia. Au identificat parteneri care să-i sprijine, au pus la punct un concept și au organizat conferința la Varșovia.

 

facebook/NinoMacharasvhili
facebook/NinoMacharasvhili
Rockit Digital Summit, Varșovia

Timp de două zile, la Rockit Summit Varșovia au venit peste 350 de participanți din 30 de țări. Aici, echipa a reușit să identifice soluții pe partea de digital communication și împreună au dezvoltat proiecte, care urmează a fi finanțate și dezvoltate.

Digital Disruption Forum, Kiev  

Luna trecută, echipa a decis să-și extindă și mai mult rețeaua. Așa că au organizat un Summit în Capitala Ucrainei, Kiev. „După summitul din Varșovia, am organizat un eveniment mai mic la Kiev, dar tare, tare interesant. Acolo s-au reunit experți în mediul online atât din regiune, cât și invitați speciali din Vest, din Europa și din Statele Unite. Scopul principal a fost să se discute cum tehnologiile schimbă tot.”

Recomandări de speech-uri de la co-fondatorul Rockit Digital Conference

Artur Gurău ne-a recomandat un top personal al celor mai bune prezentări din cadrul conferințelor:

# Viorel Pahomi – Journalism is changing. Deal with it!

# Corey Ford – Process and Purpose: Build a Media Start-Up That Matters

# Mattew Ipcar – Design Can’t Do it All

Digital Comunication Network va finanța ideile inovative

Organizația și-a propus să ofere microfinanțare pentru proiectele de digital communication care merită a fi dezvoltate la nivel regional:După evenimentul de la Chișinău, o să selectăm proiecte și o să le finanțăm și o să încercăm să îi conectăm cu experți din regiune, care să-i ajute să se dezvolte la nivel regional.”. Pentru mai multe detalii despre proiect, urmărește pagina de facebook Digital Communication Network.

Autor: Victoria Sakharova

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente