(INFOGRAFIC) Fiecare a doua încălcare este în domeniul circulației rutiere: Câte contravenții au fost depistate anul trecut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cele mai multe contravenții au fost depistate în municipiul Chișinău și în regiunea centru. Totodată, aproape fiecare al doilea caz îl reprezintă încălcările în domeniul circulaţiei rutiere, arată datele Biroului Național de Statistică.

Cele mai multe contravenţii în rezultatul cărora au fost adoptate hotărâri privind aplicarea pedepselor, au fost înregistrate în municipiul Chişinău, după care urmează regiunea Centru, Nord şi Sud. În regiunea Nord, cele mai multe pedepse au fost aplicate în municipiul Bălţi şi raionul Edineţ, în Centru în raioanele Hânceşti şi Ungheni, iar la Sud în raionele Cahul şi Căuşeni.

Potrivit BNS, aproape fiecare al doilea caz îl reprezintă încălcările în domeniul circulaţiei rutiere, urmate de contravenţiile ce atentează la ordinea publică şi securitatea publică, contravenţii ce afectează activitatea de întreprinzător, fiscalitatea, activitatea vamală şi valorile mobiliare, contravențiile care atentează la drepturile politice, de muncă şi alte drepturi constituţionale ale persoanei fizice, dar și cele care atentează la sănătatea populaţiei, persoanei, la starea sanitar-epidemiologică.

contraventii1

Din totalul contravenţiilor cu aplicare de amenzi, 84,3% aparţin organelor Ministerului Afacerilor Interne, restul aparțin organelor de control financiar, judecătoriilor raionale şi municipale, organelor de protecţie a mediului, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină şi organelor specializate în domeniul transporturilor.

În anul 2016 au fost constatate peste 417 mii de contravenţii, cu 28,0% mai puţin comparativ cu anul precedent. Pentru majoritatea cazurilor de contravenţii constatate au fost aplicate pedepse. În medie, la 1000 persoane revin 112 cazuri de contravenţii constatate însoţite de aplicarea pedepselor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...