30 de zile de arest la domiciliu pentru un agent economic care ar fi implicat în deturnarea de fonduri europene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Instanța de la Buiucani s-a pronunțat în privința unuia dintre agenții economici reținuți în dosarul deturnării de fonduri europene în care au mai fost reținuți fostul și actualul președinte al raionului Criuleni. Învinuitul se va afla 30 de zile în arest la domiciliu, deși procurorul a solicitat mandat de arestare în izolator.

„Nu vom ataca deocamdată decizia. Voi vorbi cu clientul meu să vedem care sunt acțiunile de mai departe. El va oferi depoziții organului de anchetă”, a menționat avocatul învinuitului.

Menționăm că cei doi agenți economici dar și fostul și actualul președinte al raionului Criuleni sunt bănuiţi de complicitate la trucarea unor licitaţii finanţate din fonduri europene și abuz în serviciu.

Potrivit materialelor cauzei penale s-a stabilit că, în primăvara anului 2015, Consiliul raional Criuleni a fondat Întreprinderea Municipală „Edilitate Criuleni”, drept parte a proiectului „CBCRurWaste”, finanţat de Uniunea Europeană, cu scopul gestionării procesului de colectare, sortare şi presare a deşeurilor solide din raion. În calitate de preşedinte al Consiliului, bănuitul ar fi solicitat tuturor conducătorilor instituţiilor de învăţământ din unitatea administrativă ca lucrările ulterioare să fie efectuate prin intermediul companiei municipale „Edilitate Criuleni”.

Însă, după ce a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei de achiziţionare a serviciilor de reparaţie, întreprinderea municipală „Edilitate Criuleni” a încheiat un contract de subantrepriză cu compania ,,Crioleal-Com” SRL, condusă de fiul preşedintelui Consiliului. Anterior, compania menţionată a fost deţinută de însuşi preşedintele raionului.

Totodată, preşedintele raionului Criuleni se mai bănuieşte că, urmărind scopuri personale şi materiale, ar fi promovat un agent economic pentru proiectarea lucrărilor de reparaţie a drumului M21-L352-L314 Cruglic-Ohrincea-Jăvreni. În pofida faptului că lucrările erau déjà efectuate, preşedintele raionului Criuleni, în calitate de şef al grupului de lucru şi în complicitate cu ceilalţi membri, ar fi desemnat în calitate de câştigător al licitaţiei compania ,,Intexnauca” SA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...