Trimite e-mail | Printeaza
Social
27.04.2017

Toate subdiviziunile MAI s-au mobilizat pentru a înlătura consecințele intemperiilor

Urmare apelului făcut de către Prim-ministrul Pavel Filip, privind mobilizarea structurilor de forță în vederea înlăturării urmărilor intemperiei în municipiul Chișinău, toate subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne s-au mobilizat astăzi, 27 aprilie curent, pentru a efectua lucrări de curățire a orașului de copacii, crengile și cablurile electrice care au căzut în urma condițiilor meteo nefavorabile.

Astfel, peste 1000 de salvatori și pompieri activează pe întreg teritoriul țării, pentru monitorizarea digurilor și la pomparea apei din gospodăriile oamenilor, dar și la efectuarea lucrărilor de salubrizare.  În municipiul Chișinău salvatorii au activat în 5 sectoare, efectuând acțiuni de tăiere și curățare a copacilor. O importanță deosebită se acordă obiectivelor de menire socială cum ar fi școlile spitalele și grădinițele, pentru a putea oferi accesul în instituții, dar și în curțile blocurilor de locuit din toate sectoarele municipiului.

În această ordine de idei, din cadrul Inspectoratul General al Poliției au fost mobilizați circa 2000 de polițiști, Departamentul Trupelor de Carabinieri au antrenat peste 500 de carabinieri, fiind ajutați de către studenții Academiei „Ștefan cel Mare” și voluntari care au fost repartizați în grupuri mixte pentru eficientizarea procesului de salubrizare.

Totodată, angajații Inspectoratului Național de Patrulare activează în regim sporit la dirijarea traficului rutier și escortarea autospecialelor care transportă crengile la locurile de stocare.

Potrivit MAI, sunt antrenați în lucrări peste 1500 angajați din toate subdiviziunile Ministerului de Interne.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus