(SONDAJ) Câtă încredere au cetățenii în Parlament, Guvern și partide politice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Băncile, justiția, sindicatele, Guvernul, partidele politice și Parlamentul sunt instituțiile în care moldovenii au cea mai puțină încredere. Asta arată datele Barometrului Opiniei Publice, prezentat astăzi de Institutul de Politici Publice.

Potrivit BOP, 45% din respondenți nu au deloc încredere în Parlament și Guvern, 40% nu au deloc încredere în partidele politice, 36% – în bănci și justiție, iar 30% – în sindicate.

La polul opus, cea mai multă încredere moldovenii o au în biserică, 29% au foarte multă încredere, iar 39% au o oarecare încredere. Destul de credibilă este și mass-media din Republica Moldova, deoarece 47% din respondenți au o oarecare încredere, în schimb doar 7% au foarte multă încredere.

Destul de credibile pentru cetățeni mai sunt: armata, poliția, președintele, dar și primăria. La mijlocul clasamentului se situează Serviciul de Informații și Securitate, organizațiile nonguvernamentale, Curtea Constituțională, Centrul Național Anticorupție, Procuratura Generală, dar și Comisia Electorală Centrală.

info incredere

Sondajul a fost realizat în perioada 16-23 aprilie 2017, pe un eșantion de 1.100 de respondenți în circa 80 de localități ale republicii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...