Recomandări #diez: 16 evenimente la care să mergi în ultima vinere a lunii aprilie

hug

Ziua de vineri va pregătit o serie de evenimente culturale dar și educative și distractive pe care nu trebuie să le ratați dacă vreți să încheiați această săptămână pe o notă pozitivă. Iată recomandările noastre:

#1. Atelier de lucru „Cum aplicăm Legea Voluntariatului”

event1

Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” în parteneriat cu Centrul Republican al Voluntarilor anunță despre organizarea unui atelier de lucru cu tema „Aspecte legislative privind acreditarea instituțiilor gazdă a activității de voluntariat”, pentru coordonatorii de voluntari din cadrul instituțiilor gazdă a activității de voluntariat în data de 28 aprilie 2017, ora: 10:00 în cadrul Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico”. Scopul atelierului este de a motiva și sprijini coordonatorii de voluntari din cadrul Instituțiilor Gazdă a Activității de Voluntariat în completarea documentației ce vizează lucrul în domeniu, precum și procedura de obținere și completare a carnetelor de voluntariat. Pentru mai multe detalii consultați pagina evenimentului.

 

#2. Choice- Dezbatere publică

event2

Vineri, 28 aprilie 2017 în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei (str. 31 August 1989, 115) dezbaterea publică cu genericul “CHOICE – Provocări și oportunități pentru protejarea patrimoniului cultural”. Dezbaterea este organizată de Comitetul Național ICOM Moldova și Agenția Europeană pentru Dezvoltarea Democrațiilor Locale (ALDA) în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova”. În cadrul dezbaterii publice vor fi prezentate rezultatele preliminare obținute de către actorii implicați în programul internațional „CHOICE”- Patrimoniu cultural: Oportunitate pentru sporirea angajamentului civic, finanțat de către Uniunea europeană -7 proiecte finanțate în cadrul programului CHOICE, care sunt implementate de către asociațiile obștești din Republica Moldova în parteneriat cu muzeele naționale și locale, autoritățile publice locale și centrale. La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților centrale și locale de nivel I și II, angajați și experți în domeniul conservării și protejării patrimoniului cultural, reprezentați ai societății civile și al mediului de afaceri. Pentru informații suplimentare accesați pagina evenimentului.

 

#3. Acțiune de caritate „Din inima ULIM”

event3

Facultatea Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socialî organizează acțiune de caritate cu scopul de a contribui la sprijinul social al grupurilor aflate în situații dificile. Acțiunea de caritate este organizată în parteneriat cu Project Casa Mare, FIID, Mostelle-Centru de Remodelare Corporală ș.a. În cadrul acțiunii se va desfășura un târg de articole vestimentare, master class, un recital artistic și alte momente interactive. Vă invităm să participați activ! Detalii suplimentare găsiți aici.

 

#4. Masa Rotundă cu reprezentanții mediului de afaceri și tineretul

event4

Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Fundației Est Europene – Moldova organizează un eveniment cu tineri și pentru tineri. Evenimentul va avea ca tematică – Așteptările angajatorilor din mediul de afaceri de la tinerii angajați și experiența în lansarea afacerii. Informații suplimentare găsiți pe pagina evenimentului.

 

#5. Campionatul Național de Arte Marțiale Mixte (MMA)

event5

În perioada 28-30 aprilie 2017, în incinta Palatului Feroviarilor, pe adresa mun. Chișinău, bd. Decebal nr.2, va avea loc Campionatul Național de Arte Marțiale Mixte (MMA) Amatori, conform regulilor mondiale unice WMMAA. Toți doritorii de a asista la prezentul eveniment, precum și susținătorii echipelor, sunt invitați să urmărească luptele conform programului competiției. Intrarea este liberă, iar pentru program și alte detalii accesați pagina evenimentului.

 

#6. Quizz Don’t Freeze! II Edition

event6

Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor organizează un quiz mega-interesant, cu ocazia zilei pământului. Sunt așteptați toți cei interesați să-şi demonstreze cunoştințele în diverse domenii, şi deasemenea este o oportunitate de a vă lărgi orizonturile culturale. Intrarea este liberă, iar pentru detalii suplimentare aici.

 

#7. Videoconferință Moldova-România: Podul de cărți

event7

O videoconferință Moldova – România moderată de Ana Tcacenco, actriță, Teatrul Național Mihai Eminescu. În cadrul acesteia vor avea loc discuții în baza cărților: Singurătatea lui Vlad Țepeș, Marea Fugă, Părintele Alexie, Coloana, Ultimul Constantin. Romanul Brâncovenilor, Marele Capadocian, autor Ileana Toma. Participanți din România sunt Ileana Toma, scriitoare și membrii Cenaclului. Participanți din Moldova sunt Vlad Pohilă, Vitalie Răileanu, Varvara Buzilă, Valeriu Rață, Viorel Burlacu ș.a. Alte informrații găsiți pe pagina evenimentului.

 

#8. Mexican Party

event8

Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” are marea plăcere să vă invite la un nou eveniment exclusiv- Mexican Party! Organizatorii promit o seară pe cinste cu spirit mexican, oameni glumeți, atmosferă incendiară și amintiri de neuitat. Vă așteaptă o mulțime de concursuri și premii. Costul unui bilet este de 20 lei, biletul acoperă costul materialelor si nachos. Limita de vîrsta: 15+ ani. Informații suplimentare găsiți pe pagina evenimentului.

 

#9. Festivalul de Film American: Bridge of Spies

event9

Rudolph Abel, un european care locuieşte în SUA, este arestat sub acuzaţia că ar fi spion rus. Un avocat american, James Donovan, preia cazul acestuia, dar confruntându-se cu dovezi copleșitoare și un judecător părtinitor, pierde cazul. Abel este condamnat la 30 de ani de închisoare, iar recursul lui Donovan la Curtea Supremă eșuează. Tocmai în acea perioadă, Francis Gary Powers, pilot al avionului de spionaj U-2, este doborât pe teritoriul URSS și capturat. Acum Donovan devine negociator în cadrul unui schimb de prizonieri. Proiecția are loc în cadrul Festivalul Filmului American la Chișinău! Intrarea este liberă, alte detalii găsiți aici.

 

#10. Talk-show public: Media peste medie

event 10

Radio Moldova Tineret și Fundația Friedrich Ebert (Moldova) te invită la un nou talk-show public. De data aceasta, se va discuta despre credibilitatea mass-media împreună cu experți în domeniu. Primii 40 de participanți vor primi o cafea gratuită. Informații suplimentare găsiți pe pagina evenimentului.

 

#11. Falstaff

event11

Falstaff este o comedie populară cu personaje din popor. Falstaff este unul dintre cele mai populare personaje născute din pana maiastră a lui Shakespeare. Falstaff este un batrân mucălit, prietenul lui Henry, cel care va deveni celebrul rege Henrik al V-lea. Falstaff este bufonul pentru care viața este o veșnică sărbătoare, cu petreceri în fapt de noapte, cu mici găinării și cu polemici savante cu printul Henry. Informații suplimentare pe pagina evenimentului.

 

#12. Spectacolul – Miss Daisy şi şoferul ei de Alfred Fox Uhry

event12

Teatrul Evreiesc de Stat din Bucuresti impreuna cu Maia Morgenstern , va invita la spectacolul – Miss Daisy şi şoferul ei de Alfred Fox Uhry. După ce-a mai distrus o altă maşină nou nouţă, Miss Daisy, văduva unui fabricant evreu bogat, e forţată de fiul ei, Boolie, să renunţe la şofat. Boolie îi angajează un şofer negru, pe flegmaticul şi înţeleptul Hoke. La început, relaţiile dintre cei doi sunt tensionate, Miss Daisy având întreaga aroganţă a poziţiei ei sociale, o serie de prejudecăţi, precum şi o limbă ascuţită. Dar, cu timpul, confruntându-se şi cu problemele segregării şi antisemitismului, situaţia se schimbă, iar cei doi se apropie unul de altul… Alte detalii aici.

 

#13. De vorbă cu Emma

event123

Teatrul „Geneza Art” te invită la spectacolul DE VORBĂ CU EMMA, după texte de Vitali Cipileaga cu accente din piesa „Pescărușul” de A. P. Cehov. Versiune scenică și regie: Daniela Burlaca. „Fie că ești femeie sau bărbat și cauți calea spre inima persoanei iubite, Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tău și te cheamă într-o lume în care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt UN TOT ÎNTREG.” Nu căuta fericirea undeva departe, ea nu este un pescăruș, iar tu nu ești o întindere de ape. „Lucrurile frumoase nu se găsesc, ele se întâmplă”.
Prețul biletelor: 100 de lei, informații suplimentare pe pagina evenimentului.

 

#14. Ion Buzu la Republica

event14

Vineri, 28 aprilie, va fi cald și va fi seară de poezie cu Ion Buzu, cunoscut tuturor cenacliștilor fiind unul dintre cei mai apreciați poeți ce au debutat în ultimul cincinal. Alte detalii despre eveniment găsiți aici.

 

#15. Workshop Gratuit: Interpretarea datelor din Google Analytics

event15

Workshop Gratuit unde vei afla despre: Cum se instalează Google Analytics, tipurile de rapoarte în Google Analytics. Cine sunt vizitatorii site-ului, Ce tactici de marketing au generat cel mai mult trafic? Tag-uri UTM, Câți vizitatori au fost transformați în clienți potențiali sau clienți? – Creați obiective, Ce conținut din blog este cel mai citit de vizitatorii site-ului?Speaker: Adrian Bularga, Digital Marketing Consultant; Gazdă: Alexandru Bordea, cofondator Angry Business. Acces la eveniment: în baza înregistrării pe site și cu un act de identitate, alte detalii aici.

 

#16. Festivalul de Film American: The Lives of Others

eveny 16

Drama se produce în Berlinul de Est, înainte de căderea autorităţilor comuniste. Căpitanului Gerd Weiser îi sunt atribuite sarcini de supraveghere, în special de a colecta informații cu privire la dramaturgul bine-cunoscut Georg Dreyman și partenera acestuia, actrița Christa Maria Sieland. Pe măsură ce află tot mai multe detalii despre viața celor doi, atitudinile lui Weiser faţă de viață, politică și stat încep a se schimba, regăsindu-se peste puţin timp într-o situație periculoasă. Proiecția are loc în cadrul Festivalul Filmului American la Chișinău! Intrarea este liberă, informații suplimentare aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente