Sondaj de opinie: Igor Dodon nu reprezintă interesele a peste 50% din cetățenii țării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon, care se consideră drept „președintele tuturor”, nu reprezintă interesele a 53% dintre cetățenii țării. Aceasta relevă Barometrul Opiniei  Publice, prezentat astăzi de Institutul de Politici Publice. Potrivit datelor sondajului de opinie, și mai mulți, nu au încredere în instituția prezidențială – 56% dintre respondenți.

Rezultatele BOP relevă faptul că la întrebarea „În ce măsură credeți că actualul președinte vă reprezintă interesele?”, 44% (14% – în foarte mare măsură și 30% – în mare măsură) au răspuns afirmativ, în timp ce 53% (23% – în mică măsură și 30 – deloc) au oferit un răspuns negativ. Asta în condițiile în care, 84% dintre respondenți au menționat că au participat la turul doi al alegerilor prezidențiale din care Igor Dodon a ieșit învingător.

În topul încrederii în instituții, președinția a luat doar poziția a cincea, cu 43% încredere și 56% neîncredere.

Amintim că înainte de depunerea jurământului, Igor Dodon a ținut un discurs adresându-se către mii de oameni în care a promis să fie „președintele tuturor moldovenilor” și să unească „societatea dezbinată”.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 martie-17 aprilie pe un eșantion de 1.100 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.

președinte


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...