Igor Gamrețchi, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Va sta la Penitenciarul nr.13

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful Direcției Transport a Primăriei, Igor Gamrețchi, va sta timp de 30 de zile la Penitenciarul numărul 13 din Chișinău. Decizia a fost luată acum câteva minute de către judecătorul de instrucție Andrei Neculce, care a admis demersul procurorului privind reținerea preventivă pe un termen de 30 de zile.

Fiind escortat de ofițerii CNA, Igor Gamrețchi a menționat doar că nu este de acord cu decizia, precum și că o va contesta în mod obligatoriu.

Avocatul șefului Direcției Transport a menționat că nu e vorba de „abuz de serviciu”, ci doar de „depășire a atribuțiilor de serviciu”, fapt cu care el nu este de acord. „Este o acuzație eronată, pentru că pentru a înainta o asemenea acuzație se impune existența prejudiciului sub formă de urmări grave. Dacă cineva dintre voi poate înțelege ce înseamnă „urmări grave” care deja s-au produs, pentru că dreptul penal nu sancționează viitorul, doar trecutul”, a opinat avocatul Radu Dumneanu.

Acesta a mai menționat că Gamrețchi știa despre existența dosarului și nu a fugit, deși știa că este obiect al cercetărilor.

Decizia poate fi contestată în decurs de trei zile la Curtea de Apel Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...