Aproximativ 4.500 de cetățeni ruși sau din fostele state sovietice s-au alăturat Statului Islamic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproximativ 4.500 de cetățeni ruși sau din fostele state sovietive luptau pentru Statul Islamic, în anul 2015. Estimarea a fost făcută de un oficial din cadrul armatei ruse. Anul trecut, președintele Vladimir Putin aprecia că între 5.000 și 7.000 de ruși sau cetățeni din fostele state sovietice s-au alăturat grupării islamiste.

Potrivit unei estimări, aproximativ 4.500 de cetățeni din Rusia sau din fostele state sovietice s-a alăturat grupării teroriste, a anunțat Serghei Rudskoi, un oficial din cadrul armatei ruse, notează libertatea.ro.

De altfel, Rusia se afla în topul țărilor de unde au fost recrutați cei mai mulți cetățeni străini pentru a lupta pentru gruparea teroristă în Irak și Siria. Mai precis, cetățenii ruși din cadrul ISIS alcătuiesc cel mai mare grup de militanți care nu provin dintr-o țară majoritar musulmană.

Moscova nu are probleme doar cu cei plecați din țară, ci și cu simpatizanții Statul Islamic din interiorul țări. La începutul lunii aprilie, 15 oameni au fost uciși într-un atac terorist care a fost comis de un kamikaze la metroul din Sankt Petersburg.

Acesta a fost cel mai grav atentat care a lovit Rusia, care a trimis trupe în Siria în sprijinul lui Bashar al-Assad, după doborârea unui avion cu cetățeni de-ai săi, deasupra Peninsulei Sinai. Pe 31 octombrie 2015, o aeronavă care zbura din Egipt către Sankt Petersburg a fost aruncată în aer, după ce islamiștii din cadrul Statului Islamic au reușit să strecoare o bombă la bord. Totodată, Rusia are o istorie îndelungată cu terorismul, în special în regiunile din nordul Caucazului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...