Deputaţii din PD şi PL au fost curioşi să afle impresiile lui Grigore Novac despre Coreea de Nord, fapt ce a provocat hohote de râs în sală. 

Recent, o delegaţie a Partidului Socialiştilor, în frunte cu deputatul Grigore Novac, a participat la festivităţile dedicate împlinirii a 105 ani de la naşterea dictatorului Kim Il Sung. Presa din regiune a publicat imagini de la întâlnirea socialiştilor de la Chişinău cu preşedintele Parlamentului de la Phenian. Vizita delegaţiei PSRM în Coreea de Nord a consternat opinia publică.

Menţionăm că un studiu al Organizaţiei Naţiunilor Unite a arătat că, în 84 la sută din gospodăriile nord-coreene, consumul de alimente este la limita foametei, iar o treime dintre copii sunt subnutriţi, însă câţiva oficiali guvernamentali şi afacerişti trăiesc într-o lume cu totul diferită. Potrivit Digi 24, din populaţia de trei milioane a Phenianului se estimează că doar 15 la sută dintre locuitori fac parte din clasa privilegiată. Supranumiţi "donju", în traducere - "stăpâni ai banilor", aceştia sunt implicaţi direct în corupţia din Coreea de Nord, unde, după cum notează presa internaţională, "nu poţi face nimic fără să mituieşti autorităţile, indiferent că mita este în bani sau produse". Între timp, sancţiunile impuse acestui stat şi izolarea lui de restul lumii, din cauza ameninţărilor constante ale testelor nucleare, ura faţă de ţările capitaliste şi discurile agresive ale lui Kim Jong-un au avut repercusiuni directe asupra locuitorilor săraci.