Premieră: O poveste de dragoste măcinată de conflictul transnistrian, într-o peliculă inedită la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O istorie de dragoste măcinată de conflictul transnistrian este ilustrată în pelicula „Resentiment”, a cărui premieră va avea loc mâine într-un cinematograf din capitală.

Conflictul politic transnistrean a început în anul 1990, imediat după proclamarea independenței așa-zisei „Republicii Moldovenești Nistrene”, faza latentă a acestuia desfășurându-se până în prezent. Filmul „Resentiment” trezește câteva amintiri, pe alocuri dureroase, despre trăirile poporului moldovenesc din acea perioadă, fiind adaptat specific și prezentând o istorie de dragoste măcinată de evenimente politice și militare, este menționat în viziunea regizorală.

Această peliculă reflectă viața de zi cu zi a mai multor familii aflate în situații similare pe întreg globul pământesc, indiferent continent, religie sau rasă.

„Filmul este un proiect independent, creat de o echipă de tineri entuziaşti, cu susţinerea tehnică a mai multor companii, precum şi donaţii de obiecte şi haine din perioada anilor ’90. Este un produs în care s-au implicat persoane din diverse domenii, contribuind la un scop comun – renaşterea cinematografiei locale”, spun realizatorii peliculei.

Intrarea este liberă. Detalii despre eveniment AICI.

Pelicula este realizată de o tânără regizoare Natalia Șaufert, care a absolvit Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice în 2012.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...