Urechean: Ghimpu ar putea şantaja colegii din alianţă după reținerile de la Primăria Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reținerea viceprimarului Nistor Grozavu şi a şefului Direcţiei transport, Igor Gamreţchi, pare a fi un „spectacol, iar liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, ar putea în curând amenința că pleacă din coaliția de guvernare, dacă aceștia nu vor fi eliberați. De această părere este fostul primar al municipiului Chişinău, Serafim Urechean.

Urechean sugerează că liderul PL ar putea şantaja colegii din alianţa de guvernare cu faptul că, dacă nu vor fi eliberaţi unele persoane din cele reţinute, el ar putea părăsi majoritatea parlamentară.

„Poate că aceste arestări nu vor fi un spectacol, dar se pare că va veni iarăşi nenea Mişa (referindu-se la Mihai Ghimpu) şi va spune: dacă nu-l eliberaţi pe cela sau pe cela noi ieşim din alianţă. De aceea, miroase a spectacol în viziunea mea”, a declarat Serafim Urechean în cadrul unei intervenţii telefonice la emisiunea „Ora expertizei” de la JurnalTV.

Citește și: Dorin Chirtoacă sare în apărarea subalternilor reţinuţi de CNA

În același timp, fostul primar al orașului a criticat dur actuala conducere de la Primărie, declarând că acesta a ajuns într-o situație dezastruoasă.

De partea cealaltă, primarul Dorin Chirtoacă îi apără pe cei doi subalterni ai săi, viceprimarul Nistor Grozavu, şi şeful Direcţiei transport, Igor Gamreţchi, reţinuţi de către procurorii anticorupţie în dosarul parcărilor cu plată.

Edilul spune că există mai multe semne de întrebare vizavi de reținerile de marți și că, dacă Primăria ar fi fost informată despre doar nu s-ar fi ajuns la procese de judecată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...