Serviciul Fiscal va colecta 1.175.750 lei de la comercianții stradali și „plugari”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un număr de 49 din 53 de agenți economici verificați de Serviciul Fiscal de Stat în perioada 3-22 aprilie curent a încălcat legislația în vigoare. Dintre aceste, în 16 cazuri nu a fost utilizată mașina de casă și control la efectuarea decontărilor bănești în numerar. Totodată, în urma verificărilor care au cuprins comerțul ilicit stradal, prestarea serviciilor de arat și alte lucrări în agricultură, dar și alte servicii, persoanele fizice care practică activitatea ilicită de întreprinzător s-au ales cu 269 procese-verbale cu privire la contravenție.

În baza abaterilor înregistrate în urma celor 53 de controale operative efectuate la agenții economici, Serviciul Fiscal de Stat va aplica sancțiuni însumă de 205.000 lei.

Totodată, în urma verificării persoanele fizice care desfășoară activitate ilicită de întreprinzător și anume: în domeniul comerțului stradal, prestări servicii de arat și alte lucrări în agricultură, servicii de deservire auto, servicii de transport auto,servicii de frizerie și altele, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale în mărime de 1.175.750 lei.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, verificări de acest gen vor mai fi desfășurate pe întreg parcursul anului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...