Gata cu mărirea generală a salariilor pentru profesori: Ministerul Educației propune salarii pe bază de performanță

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Proiectul noii metodologii de salarizare în învățământul general a fost discutat din regiunea de nord a țării. Viceministrul educației Elena Cernei a întreprins o vizită de lucru la Edineț și în municipiul Bălți, unde s-a întâlnit cu manageri ai instituțiilor de învățământ preuniversitar și cadre didactice din raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, Râșcani, Glodeni, Fălești și Sângerei.

În cadrul vizitei a fost prezentat proiectul de salarizare a angajaților din învățământul general, care va pune accent pe dezvoltarea personală și profesională a cadrelor. Participanții la întrunire au fost interesați de noua formulă de retribuire a muncii și de indicatorii de performanță în baza cărora va fi calculat salariul.

Totodată, a fost abordată situația actuală din învățământ și problemele cu care se confruntă cadrele didactice din regiune. Lipsa cadrelor didactice, salariile mici și neatractive pentru tinerii specialiști, vacanța cadrelor didactice din grădinițe au fost printre subiectele puse în discuție.

Consultările publice cu privire la noua formulă de salarizare vor continua pe parcursul lunii mai.

Amintim că după 4 luni de proteste ale Federației Sindicale a Educației şi Ştiinţei, Guvernul le promitea mărirea salariilor din toamnă cu circa 10% pentru personalul non didactic și doar 5% pentru profesori.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...