Dorin Chirtoacă atenţionează: Aproape fiecare arbore din capitală prezintă pericol

“Aproape fiecare arbore care se află astăzi în municipiul Chişinău prezintă un pericol şi poate să cadă în orice moment”, a atenţionat primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă la postul public de televiziune Moldova 1.

Potrivit lui, peste zece mii de copaci au fost doborâți la pământ în municipiul Chișinău, în urma ninsorilor abundente din 20 – 21 aprilie.

“Chiar dacă azi acesta stă în picioare, mâine poate să cadă, pentru că rădăcinile au fost mișcate, el a fost afectat de greutatea zăpezii care s-a depus peste el. De aceea, ar fi bine să fim prudenți și să-i ocolim, ca să nu ne trezim cu arborele peste noi”, a menţionat edilul.

În context, primarul a venit cu un îndemn pentru cetățeni, să nu intervină acolo unde trebuie să se implice serviciile specializate.

„Nu vă apucați de copaci sau de fire eletrice, cabluri și alte lucruri care v-ar putea pune viața în pericol. Risc prezintă fiecare arbore din mun. Chișinău”, a adăugat el.

Dorin Chirtoacă a mai spus că lichidarea consecințelor va avea loc pe parcursul a câtorva luni.

De notat că anterior Dorin Chirtoacă a anunţat că ninsorile abundente din 20-21 aprilie au provocat pagube estimate la 50 – 70 milioane de lei, iar cifra încă ar mai putea creşte.

Potrivit lui, s-au prăbuşit peste 10 mii de arbori şi 130 piloni, 1.100 fire au fost rupte, 150 defecțiuni la Regia Transport Electric, peste 200 de mașini au fost avariate, iar 100 de locuințe au rămas fără gaz.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare