Salvatorii în alertă: Un copil stă captiv într-o fântână la o adâncime de 16 metri de peste nouă ore

Intervenţie dificilă a salvatorilor, în localitatea Balta Sărată, un sat din județul Teleorman. Un copil de doi ani a căzut într-o fântână adâncă de 16 metri şi zeci de salvatori încearcă de aproape nouă ore să-l scoată în viaţă la suprafaţă. Micuțul a avut șanșa și nu a căzut în apă, ci a rămas agățat pe pompa folosită la scoaterea apei din puț.

Raed Arafat, șeful DSU, a spus la Digi24 că micuțul este monitorizat atent, cu o cameră video, și că salvatorii i-au asigurat lumină, căldură și oxigen. În aceste condiții, a spus secretarul de stat, salvatorii încearcă să găsească cea mai bună soluție să-l scoată pe copil de acolo, fără să se pripească.

„Marea provocare e să nu facem mai mult rău. Accesul e foarte sensibil”, a spus el.

Raed Arafat a explicat că se încearcă scoaterea copilului cu un dispozitiv experimental, dar, având în vedere că sunt șanse ca acesta să nu funcționează, se fac excavări pentru a ajunge pe o altă cale la copil.

Nu vreau să înțeleagă cineva că se lucrează lent, dar se lucrează calculat, ca să nu fie alte accidente”, a mai spus Raed Arafat.

Copilul este conştient, iar echipele de salvare încearcă de minute bune să-l scotă cu viață. Adâncimea la care se află copilul este de 16 metri, iar operațiunea este dificilă pentru că puțul este foarte îngust, având un diametru de aproximativ 30 de centimetri.

După 11 ore de intervenţie, copilul a fost scos. Copilul a fost scos în siguranță din puțul unde a stat captiv timp de 11 ore. Echipajele medicale l-a evaluat, iar elicopterul l-a transportat la spital.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.