Pericolul de inundații pe râul Bâc a trecut: Care este situația lacurilor din țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pericolul de inundații pe râul Bâc a trecut, iar cu excepția câtorva lacuri, în țară situația este normală, anunță ministrul Mediului Valeriu Munteanu la doar două zile de la anunțarea riscului major de inundații.

„De dimineață, împreună cu Igor Hâncu, directorul Agenției Apele Moldovei, am inspectat râul Bâc, de la stația de epurare Chișinău, până la lacul Ghidighici și putem constata, cu certitudine, că cele mai mari stăvilare au fost înlăturate, capacitatea de evacuare a apei crescut, astăzi râul curge deja în albia sa obișnuită, pericolul de inundații pe râul Bâc a trecut”, scrie Valeriu Munteanu pe o rețea de socializare.

Pe parcursul zilei de ieri și alaltăieri, peste 150 de oameni, cu mai multe unități de tehnică au curățat râul de sutele de arbori doborâți de stihie, ce barau cursul apei, creând pericole de inundații.

Potrivit ministrului, mai multe echipe inspectează lacurile din republică (peste 4000 de unități), în vederea prevenirii pericolelor de inundații. Cu excepția a câtorva lacuri, situația este normală. Acolo unde sunt sesizate probleme, sunt implicați și colegii de la Situații Excepționale pentru soluționarea problemelor.

Citește și: Risc de inundații în Republica Moldova: Un nivel de apă, care nu a fost atins niciodată

Amintim că premierul Pavel Filip a dat indicații ministrului Mediului în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale de a cere întreprinderii de stat „Moldsilva” ca pădurarii cu experiență în tăierea arborilor, de comun acord cu cei din țară, să intervină în ajutor pentru a preveni riscurile de inundații.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...