(GALERIE FOTO) „Tragedie ecologică”: Grădina Botanică din Chișinău a pierdut circa 80% din arborii de colecție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grădina Botanică din Chișinău își închide porțile pentru vizitatori, deoarece în urma ninsorilor abundente din 20-21 aprilie, 80% din arborii și arbuștii de colecție a grădinii au fost distruse.

„Grădina Botanică a Academiei de Științe a Moldovei trece prin clipe de tragedie ecologică și constată o pierdere de circa 80% din arborii și arbuștii decorativi ce fac parte a colecțiilor și expozițiilor sale. O mare parte din Genofondul Instituției este distrus”, constată specialiștii acesteia.

Administrația Grădinii Botanice a anunțat că închide porțile parcului pe o perioadă nedeterminată. „Sistăm vizionarea pe întreg teritoriul grădinii până la lichidarea consecințelor care pun în pericol viața și securitatea vizitatorilor”, au anunțat cei de la Grădina Botanică.

gradina2

Grădina Botanică este situată la marginea oraşului Chişinău, în sectorul Botanica, în apropierea de aşa-numitele Porţi ale oraşului. Aceasta a fost fondată în anul 1950, dar la început a existat în sectorul Buiucani. În anul 1964 pentru Grădina Botanică a fost ales un alt loc, iar în 1965 a fost începută proiectarea şi construirea unei grădini botanice moderne.

gradina6

Gradina acoperă o suprafaţă de 104 hectare, dar numai pe panta din nord şi din vest s-a păstrat vegetaţia naturală. Grădina este împărţită în mai multe sectoare − dendrariul (arbori, arbuşti, liane), elemente ale Florei din Moldovei (Codri), sectorul de floricultură, sectorul de plante tehnice, medicinale, alimentare şi furajere, sectorul de hibrizi, sectorul experimental, sectorul cu plante tropicale şi subtropicale cu sera, pepiniera, mini expoziţii.

gradina3

gradina4

gradina5

gradina7

gradina8

gradina9

gradina10


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...