244 localități din 12 raioane mai rămân parțial deconectate de la energia electrică

Dumica dimineață, la ora 06:00, mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 244 de localități din 12 raioane: UTA Găgăuzia (38), Ialoveni (7), Criuleni (1), Strășeni (1), Ștefan Vodă (1), Hâncești (3), Cantemir (46), Taraclia (28), Cimișlia (28), Leova (39), Căușeni (15), Anenii Noi (13), Cahul (24).

La lucrările de restabilire sunt antrenate echipele specializate.

Totodată, în ultimele 24 de ore, în municipiul Chișinău, salvatorii, carabinierii și soldații Ministerului Apărării au acționat pentru deblocarea de crengi și copaci rupți în 105 curți ale blocurilor locative.

În total, a acționat un efectiv de 417 persoane cu 18 unități de tehnică grea. Efectivul și tehnica au activat în 4 grupe fiind dispersate în 4 sectoare ale orașului Chișinău.

Mai mult, pe parcursul zilei de 22 aprilie s-au efectuat lucrări de curățare a albiei râului Bâc de-a lungul străzii Albișoara pentru a face posibilă scurgerea apei. Aici au fost antrenate forțe în număr de 132 persoane (DSE Chișinău, militari, carabinieri și ÎM Spații Verzi), cu unități de tehnică și echipament necesar.

În continuare, cetățenii sunt atenționați să fie foarte prudenți în aceste condiții și să asculte indicațiile autorităților.

Celulele de criză republicană și municipală vor continua să lucreze în regim non-stop, pentru recepționarea apelurilor din partea cetățenilor și luarea deciziilor. Serviciile de urgență la care cetățenii sînt îndemnați să sune sînt 901 și 902.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.