Fosta dădacă a precizat că Mel B, în declaraţia ei din instanţă de la 3 aprilie, "a inclus în mod inutil o serie de presupuse declaraţii factuale" despre Gilles, inclusiv pe aceea că soţul lui Brown, Stephen Belafonte, a avut o relaţie sexuală cu tânăra şi că a lăsat-o însărcinată, iar apoi i-a cerut să facă avort, operaţie care a fost plătită cu banii fostei membre Spice Girls.

"Când este citită în totalitate, declaraţia lui Brown o descrie pe Gilles ca pe o distrugătoare de familii, prostituată şi şantajistă, descriind-o pe Gilles ca imprudentă, lipsită de scrupule şi manipulatoare", se menţionează în plângere.

"Afirmaţiile făcute de Brown în instanţă sunt neadevărate într-un mod flagrant şi demonstrabil şi au fost făcute ignorând adevărul cu neglijenţă", mai adaugă textul citat.

În această plângere, timpul petrecut de fosta dădacă cu Mel B este prezentat într-un mod cu totul diferit.

"În realitate, Brown, pe atunci în viaţă de 34 de ani, a sedus o studentă naivă şi curioasă de 18 ani, venită în cadrul unui schimb de experienţă, Gilles, cu faima sa, alcool şi sex la puţin timp după ce ea a ajuns în SUA în 2009", se menţionează în plângere. Potrivit textului, "Brown şi Gilles au dezvoltat o relaţie sexuală şi de prietenie care era separată de relaţia lui Brown cu soţul ei".

Fosta dădacă scrie că Belafonte "nu era prezent la majoritatea întâlnirilor sexuale dintre Gilles şi Brown" şi că ea şi Belafonte nu au avut niciodată relaţii sexuale "fără ştiinţa sau participarea lui Brown".

Plângerea notează şi faptul că Gilles "ştie despre existenţa mai multor înregistrări filmate de Brown şi de soţul ei în care cei trei au relaţii sexuale consensuale în grup".

În ceea ce priveşte avortul, în plângere se menţionează că tânăra a rămas însărcinată după ce a avut o aventură de o noapte cu un bărbat pe care l-a cunoscut într-un bar din West Hollywood, şi că Mel B a încurajat-o să facă un avort dându-i bani pentru intervenţia chirurgicală şi rezervându-i o cameră la hotel pentru a se restabili.

Plângerea, depusă la Curtea superioară din Los Angeles, o acuză pe Mel B de defăimare, încălcarea dreptului la intimitate şi provocarea unui stres emoţional şi solicită daune nespecificate, notează The Wrap.