Profesor universitar: Radierele sunt un „instrument al diavolului” și ar trebuie interzise

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guma de șters, articol de papetărie folosit pentru a îndepărta urmele de creion de pe hârtie, este „un instrument al diavolului”. Declarația îi aparține unui profesor universitar britanic, relateaza BBC.

Profesorul Guy Claxto, care este și cercetator în științe cognitive, a creat dezbateri aprinse cu declarațiile sale.

El susține că radierele reprezintă un „instrument al diavolului” și ar trebui interzise în scoli, pentru că încurajează copiii să se simtă stânjeniți față de erorile pe care le fac în timpul procesului de învățare.

BBC notează că în Marea Britanie, în unele scoli, pasta corectoare este interzisă, însă nu din motivele invocate de Guy Claxto, ci pentru că unii elevi o înhalau.

„Radierele duc la o cultură a rușinii în legătură cu greșelile. E un mod de a minți lumea, acela de a spune că nu am greșit, că am făcut totul bine din prima încercare”, a explicat profesorul.

Un purtător de cuvânt al Asociației Naționale pentru Educație, din Marea Britanie a explicat că „interzicerea radierelor este o măsură draconică” însă a susținut că sunt situații, la scoală, când elevii nu ar trebui să le folosească.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...