(foto, video) Autoritățile lucrează la curățirea albiei râului Bâc. Există riscul inundării zonei Gării de Nord

18058010_1344573158929529_5030890962299417851_n
Foto: Facebook/Valeriu Munteanu

Reprezentanții Agenției „Apele Moldovei”, ai Inspectoratului Ecologic de Stat, Serviciului Piscicol, Agenției „Moldsilva” şi ai altor instituții subordonate Ministerului Mediului lucrează pentru a debloca cursul apei râului Bâc, întrucât odată cu topirea zăpezii, crește riscul inundațiilor, atât din cauza cantităţii de precipitații căzute, cât şi datorită blocării cursurilor de apă de arbori căzuţi.

„Se va interveni şi pe cursul altor râuri, râuleţe, canele, pentru a asigura debitul sigur de apă. O atenție sporită necesită podurile şi podețurile, în care se pot acumula arbori și crengi rupte, creând adevărate baraje”, a comunicat ministrul Mediului, Valeriu Munteanu.

Este a doua zi în care autoritățile lucrează la curățirea albiei râului Bâc de sutele de arborii căzuți, ce blochează cursul de apă, creând pericol de inundaţii în mai multe zone din capitală.

„Cea mai mare dificultate (iminentă) este în zona Gării de Nord și a pieței Calea Basarabiei, unde fâşia riverană este ocupată (și îngrădită) abuziv de mai mulți operatori economici, făcând imposibil accesul tehnicii speciale și a muncitorilor pe acest sector, unde Bâcul are mai multe stăvilare. În aceste condiții, solicităm acestor operatori economici (mulţi dintre care, au ferecat porţile și au plecat până trece intemperia), să vină grabnic în teren şi să contribuie la curăţirea albiei râului Bâc, altfel va trebui să poarte răspundere pentru eventualele inundații”, a mai spus ministrul.

Facebook/Valeriu Munteanu
Facebook/Valeriu Munteanu
Facebook/Valeriu Munteanu
Facebook/Valeriu Munteanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente