Astfel, în ultimele 24 de ore au avut nevoie de ajutorul medicilor de la Urgenţă 2.118 persoane. Staţia de Asistenţă Medicală Urgentă din Chişinău a înregistrat 454 de solicitări, dintre care 104 au fost urgenţe majore. Autoritatea anunţă că şase oameni au murit până la sosirea ambulanţelor. Orice detalii despre aceştia lipsesc, scrie e-sanatate.md.

O gravidă din satul Cârnăţeni, raionul Căuşeni, a născut în maşină. Atât mama, cât şi bebeluşul au fost internaţi şi se simt bine. O altă femeie din municipiul Bălţi a născut un făt mort în ambulanţă. Potrivit Ministerului Sănătăţii, gravida avusese dureri pe parcursul zilei de ieri, însă a solicitat ajutorul medical de urgenţă doar când starea de sănătate s-ar fi agravat.

În acelaşi timp, Staţia de Asistenţa Medicală Urgentă din sudul ţarii a înregistrat 120 de solicitări. Echipele medicale s-au confruntat cu dificultăţi, din cauza drumurilor blocate. O femeie din satul Moscova, Raionul Cahul, a murit până la sosirea ambulanţei. În decurs de două zile ea a avut febră, tuse şi dispnee.

Conform autorităţii, substaţiile din regiune nu au acum energie electrică. În UTA Găgăuzia s-au înregistrat 88 de solicitări. Acum sunt deconectate de la energia electrică punctele de asistenţă medicală urgentă din satele Copceac, Cazaclia şi Congaz.

Precizăm că şi unele instituţii medicale au rămas ieri fără curent electric. Despre aceasta a anunţat viceministrului Sănătăţii Liliana Iaşan, care s-a prezentat ieri la Comisia pentru situaţii excepţionale. Iaşan nu a dat cifre concrete. Ea a explicat premierului că instituţiile au gestionat cazurile de urgenţă, fiind operate persoanele aflate în starea cea mai gravă.