Guvernul caută soluții pentru localitățile care stau încă în beznă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit astăzi într-o nouă ședință, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele acţiunilor de intervenţie pentru înlăturarea urmărilor ninsorilor abundente şi evaluarea actualizată a situaţiei.

Premierul a menționat că situația rămâne una grea, mai ales în ceea ce privește reconectarea localităţilor la energia electrică. În prezent 415 de localități din 16 raioane rămân parțial sau în totalitate fără curent. Pentru reconectarea localităților afectate din Centrul și Sudul țării sunt implicate 156 de echipe de intervenție, formate din 600 de persoane care lucrează în regim non-stop.

„Trebuie făcut tot posibilul pentru reconectarea localităţilor la sursa de curent electric. Distribuirea şi instalarea generatoarelor trebuie să aibă loc doar prin intermediul Celulei de criză. Să nu rămână nici un apel fără atenţie”, a spus Pavel Filip.

Structurile competente prezente la ședință au raportat că a avut loc inventarierea și testarea generatoarelor, acestea fiind gata să fie puse în funcțiune, la solicitarea autorităților locale. În Sudul țării, unde situația este cea mai gravă, s-a găsit o soluţie tehnică de alimentare cu energie a localităților afectate prin intermediul unei linii de curent de intensitate mai mică.

La deszăpezirea drumurilor lucrează, în continuare, aproximativ 500 de angajați, cu peste 300 de unități tehnice. Toate traseele naționale sunt practicabile. Rămân blocate căile de acces spre centrele raionale din 31 de localități.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...