Consiliul pentru Dezvoltare Locală a fost creat astăzi de către democrați

Partidul Democrat din Moldova a anunțat, astăzi, înființarea Consiliului pentru Dezvoltare Locală, care, potrivit unui comunicat de presă, “va fi de ajutor pentru viitorii primari în identificarea soluțiilor unitare pentru dezvoltarea satelor şi oraşelor din Republica Moldova”.

Anunțul a fost făcut de președintele democrat, Marian Lupu, în cadrul evenimentului de prezentare a candidaților democrați pentru alegerile locale generale din 14 iunie, care a reunit atât foști primari, oameni cu experiență, cât și persoane care candidează pentru prima dată.

“Colegii mei au venit astăzi la Chişinău pentru a pune bazele Consiliului pentru Dezvoltare Locală. Aici vom aduna experienţele unora şi ideile altora. Vom pune astfel la aceeaşi masă cei mai buni experţi în administrarea locală. Nu vom face politică abstractă, ci vom căuta soluţii reale care funcţionează. Dacă a fost posibil să implementăm proiecte bune în mai multe localități, de ce să nu extindem experiența aceasta în alte localități? Vrem ca toate familiile să se bucure de cădură, canalizare, de drumuri asfaltate, şcoli şi grădiniţe reparate”, a declarat Lupu.

Tot astăzi, potrivit aceleaiași surse, echipa PDM a pornit în turneu în satele și orașele țării, pentru a discuta cu oamenii și a le vorbi despre cea ce vor face primarii democrați pentru fiecare familie.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.