Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

24 Aprilie, 2024

Reprezentanții ANRCETI au avut o întrevedere cu o delegație din Estonia

Un grup de specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) în frunte cu Directorul adjunct Corneliu Jalobă au avut, miercuri, 27 mai, o întrevedere cu o delegație din Estonia, reprezentată de Tiit Vapper, Președinte al Consiliului al companiei Real Systems și Consul Onorific al Republicii Moldova în Estonia și Archil Chochia, expert al Scolii de Drept de pe lângă Universitatea Tehnologică.

În cadrul întrevederii, dl Tiit Vapper a efectuat o prezentare pe tema: „TIC ca instrument de integrare europeană și infrastructură”, prin care a demonstrat eficiența serviciilor electronice în avantajul cetățeanului și a Statului și integrarea tehnologiilor avansate întru administrarea eficientă a informației publice.

La rândul său, Archil Chochia a prezentat planurile de cooperare între Republica Moldova și Estonia, care urmează a fi realizate în viitorul apropiat.

În cadrul discuțiilor, părțile au convenit să atragă suport și expertiză din partea omologilor estonieni în elaborarea actelor normative și de reglementare, în concordanță cu practicile europene, pentru o serie de proiecte noi prevăzute spre implementare de către ANRCETI, precum este crearea comparatorului de oferte și a hărții infrastructurii de comunicații electronice.

Vizita experților străini a avut loc în cadrul Proiectului de Cooperare pentru Dezvoltare, finanțat de către Ministerul de Externe al Estoniei și desfășurat în comun cu Școala de Drept a Universității din Tallinn, ANRE și CC.
 

Ultima actualizare: 28/05/2015