Poliția a identificat moldoveanul care găzduia luptători ai Statului Islamic

Direcția Operațiuni Speciale a depistat și reținut un moldovean de 22 de ani din Căușeni, prin intermediul căruia mercenarii din Statul Islamic își regăseau refugiu în Republica Moldova. Moldoveanul era responsabil de întâlnirea mercenarilor și cazarea acestora.

La adresa de domiciliu a moldoveanului a fost depistată literatură islamică și tehnică specială utilizată de către organele de forță.

Astfel, polițiștii au stabilit că moldoveanul acționa prin intermediului unui Abu Israfil, în prezent arestat de către poliție pentru fals în acte. Din probele acumulate de poliție, Abu Israfil a participat la conflictele armate din Siria.

Abu Israfil este reținut de către poliție, fiind suspectat de crearea unei organizații criminale și se acumulează probe pentru pornirea urmării penale pentru punerea în circulație a documentelor false.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.