Iațeniuk: Ucraina speră la prelungirea sancțiunilor UE și SUA împotriva Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ucraina speră la prelungirea sancțiunilor UE și SUA împotriva Rusiei pentru anexarea Crimeei și războiul din Donbass. O declarație în acest sens a făcut premierul ucrainean Arseni Iațeniuk, în timpul celei de-a 8-a ediții a Forumului pentru securitate care se desfășoară la Kiev.

Acesta a declarat că țara sa speră că UE și SUA vor extinde domeniile de aplicare a sancțiunilor în cazul în care Rusia va refuza să aducă la îndeplinire acordurile de pace de la Minsk.

De asemenea, Iațeniuk și-a exprimat speranța că UE și SUA vor continua actuala politică de sancțiuni la adresa Rusiei, pentru anexarea Crimeii și războiul din Donbas.

„Se pune problema unității dintre SUA și UE cu privire la continuarea sancțiunilor. Nu există nicio îndoială că aceste sancțiuni trebuie extinse pe măsură ce Rusia va continua să refuze aplicarea acordurilor de pace de la Minsk. Avem nevoie de sprijin diplomatic și financiar”, a declarat Arseni Iațeniuk.

Citește și: Armata rusă mobilizează trupe şi sute de echipamente la o bază de lângă graniţa cu Ucraina

Prim-ministrul ucrainean a menționat că țara sa utilizează toate metodele de contracarare a agresiunii ruse, inclusiv introducerea și utilizarea de sancțiuni, precum și înaintarea de plângeri către instanțele penale internaționale.

„Ucraina a înaintat plângere la ONU împotriva Federației Ruse pentru încălcarea prevederilor din Convenția privind lupta împotriva terorismului. Așteptăm semnarea unui decret privind introducerea de noi sancțiuni. Folosim tot ce este în arsenalul internațional, tot ce e în mâinile noastre”, a spus Arseni Iațeniuk.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...