Atenție, șoferi. 168 de accidente rutiere, produse din cauza vremii nefavorabile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De când a început viscolul s-au produs 168 de accidente rutiere, dintre care 2 cu implicarea unităților de transportare a călătorilor la Sângerei și Șoldănești. În urma accidentelor au fost rănite două persoane. Inspectorii de patrulare sunt în continuare pe străzi și interzic deplasarea spre orice raion din țară.

„INP atenţenţionează că circulaţia pe drumurile de la ieşire şi intrare în toate raioanele din ţară este interzisă. De asemenea, în ţară sunt blocate 33 trasee naţionale şi 183 de localităţi iar pe dumurile naţionale este interzisă deplasarea transportului de mare tonaj”, anunță Inspectoratul Național de Patrulare.

Oamenii sunt rugați să nu iasă din case. Dacă totuși ați pornit la drum, inspectorii de patrulare vin cu recomandări:

-să nu staţionați pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire,

– în cazul unui blocaj în trafic, nu încercați să continuaţi deplasarea ci alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost.

Totodată, ofițerii INP spun că 177 de automobile au fost avariate de arborii căzuți, iar 102 vehicule au rămas blocate în nămeți.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost antrenați pe străzi 1701 de inspector de patrulare şi angajați ai Inspectoratelor de poliție teritoriale precum şi 215 echipe mobile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...