(update) Restricții de trafic la frontieră. Postul vamal „Cahul” și-a sistat temporar activitatea

frontiera
Foto: Poliţia de Frontieră / Facebook

Condițiile meteo nefavorabile din ultimele 24 de ore au condus la sistarea activității mai multor puncte de trecere, printre care se numără Soroca-Țekinovka, Săiti –Lesnoe, Cahul-Oancea, Ciadîr Lunga 1 și 2, Mirnoe-Tabaki, Vulcănești – Vinogradovca, Tudora-Starokazacie, Giurgiulești-Reni. În PTF Aeroport nu are loc înregistrarea pasagerilor.

(UPDATE ora 18:20) Postul vamal „Cahul” și-a sistat temporar activitatea din cauza unor defecțiuni tehnice ale bazei de date din gestiunea Poliției de Frontieră Române, nefiind astfel autorizată traversarea frontierei prin postul vamal corespondent „Oancea” de pe teritoriul României.

În acest context, participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin postul vamal nominalizat, le este recomandat să opteze pentru postul vamal Giurgiulești aflat în proximitate.

(UPDATE ora 15:05) Circulația a fost restabilită și prin postul vamal intern de control „Rezina”.

(UPDATE ora 13:40) Postul vamal intern de control ”Criuleni 18” și-a reluat activitatea și funcționează în regim normal.

(UPDATE ora 13:10) Restricții de trafic sunt înregistrate și la posturile vamale ”Săiți” și ”Rîbnița feroviar” din cauza căilor de acces blocate.

Totodată, cu privire la trecerea prin ptf Leușeni-Albița, partea română nu permite traversarea mijloacelor de transport care nu sunt echipate corespunzător.

Poliția de Frontieră recomandă amânarea călătoriilor în străinătate, dacă acestea sunt inevitabile conducătorii auto să țină cont de următoarele reguli:
#1. Înainte de a pleca la drum, informați-vă temeinic despre condițiile meteo și starea sectorului de drum pe care urmează să îl tranzitați;

#2. Mijlocul de transport să fie echipat corespunzător, cu pneuri de iarnă;

#3. Nu circulați cu minim de combustibil;

#4. Nu evitați să consultați aplicația „trafic online”, de pe prima pagină a Poliției de Frontieră, pentru a fi la curent cu situația din punctele de trecere a frontierei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente