Ora 14.00: În Chişinău sunt peste 500 copaci doborâţi sau rupţi, străzi închise şi cartiere fără energie electrică

Primăria Chişinău a informat că, la ora 14.00, ca urmare a ninsorii au fost înregistrate circa 500 cazuri de rupturi de arbori sau crengi pe străzi sau în cartierele locative. În unele cazuri arborii au fost smulşi din rădăcini.

De asemenea, au fost avariate mai multe linii de curent electric şi unele linii a reţelei de contact a Regiei Transport Electric Chişinău. Din această cauză unele cartiere au rămas fără energie electrică, iar unele străzi au fost  închise, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

În teren au fost mobilizate circa 600 de persoane în 12 echipe de intervenție din cadrul Asociaţiei de gospodărire a spațiilor verzi 10 echipe din cadrul Direcției situații excepționale a municipiului Chișinău, 6 echipe din cadrul Lumteh, echipe de intervenţie ale RED Union Fenosa, ale preturilor de sector, întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ şi întreprinderilor pentru servicii locati.

În context, Primăria municipiului Chişinău solicită locuitorilor:

Să evite la maxim deplasările pe străzile oraşului, inclusiv pe trotuare, având în vedere pericolul prăbuşirii copacilor sau crengilor, dar şi căderea zăpezii de pe blocurile de locuinţă sau clădiri;

Toţi locuitorii, în mod special tinerii, elevii şi studenţii, să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte şi să sesizeze autorităţile;

Şoferii să evite parcarea maşinilor sub copaci;

Serviciile municipale vor acționa non-stop, pentru a interveni la lichidarea consecinţelor vremii. Pentru a informa despre arbori doborâţi sau alte consecinţe ale vremii, cetățenii sunt îndemnați să apeleze autorităţile la următoarele numere de telefon: 022-22-22-67; 022-22-26-04; 022-21-27-98, 901 şi 902.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.