Situația e sub control?! 140 de localități au rămas fără energie electrică și au fost produse 20 de accidente

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La momentul actual ninge puternic pe tot teritoriul țării și sunt înregistrate deconectări de la energia electrică în circa 140 de localități, informează șeful serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, Mihai Harabagiu în cadrul unui briefing de presă referitor la situația din țară, ca urmare a condițiilor meteorologice.

„La indicația domnului prim-ministru este convocată o celulă de criză, care deja funcționează, unde sunt invitați reprezentanții ministerelor vizate în această situație. Intervențiile vor fi efectuate după priorități. O atenție sporită va fi acordată copiilor și bătrânilor. O situație complicată avem în municipiul Chișinău, unde au căzut mai mulți copaci, dar se lucrează intensiv la ameliorarea acestei probleme”, mai menționează Mihai Harabagiu.

Potrivit acestuia, situația operativă este una complicată, dar este sub control și se gestionează calitativ.

Tot astăzi au fost înregistrate 20 de accidente cu implicarea automobilelor, 86 de cazuri de deteriorare a mașinelor în urma căderii copacilor și se circulă cu dificultate în direcția Hâncești, Căușeni, Orhei și Dubăsari. Totodată, până la momentul actual la serviciul de Urgență s-a adresat o persoană din sectorul Botanica, care a avut de suferit în urma căderii crengilor, informează șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari.

Oamenii legii spun că Ministerul de Interne va implica atâtea forțe câte vor fi necesare pentru a lichida circumstanțele, iar cei care au nevoie de ajutor să nu ezite să telefoneze la numerele 901 sau 902.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...