Situaţia în Chişinău: cartiere fără energie electrică şi peste 300 cazuri de rupturi de arbori

Primăria capitalei anunţă că au fost înregistrate peste 300 cazuri de rupturi de arbori sau crengi pe străzi sau în cartierele locative. Numărul copacilor doborâţi creşte în permanenţă. Cele mai afectate sunt sectoarele Botanica, Buiucani, cartierele Aeroport și Telecentru. Au fost avariate mai multe linii de curent electric.

În consecinţă, unele cartiere au rămas fără energie electrică.

Pentru lichidarea consecințelor lapoviței, în teren au fost mobilizate 12 echipe de intervenție din cadrul Asociaţiei de gospodărire a spațiilor verzi 10 echipe din cadrul Direcției situații excepționale a municipiului Chișinău şi 6 echipe din cadrul Lumteh.

De asemenea, peste 450 de muncitori ai întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ şi ai întreprinderilor pentru servicii locative sunt antrenaţi la lichidarea consecinţelor vremii în interiorul curţilor blocurilor locative. În cartierele locative intervenţia serviciilor este mai dificilă, având în vedere numărul mare de maşini parcate în curţile blocurilor de locuinţă.

În acest context, Primăria capitalei s-a adresat către locuitorii Chişinăului să evite deplasările pe sub copaci, iar şoferii să evite parcarea automobilelor în preajma arborilor.

De asemenea, municipalitatea a solicitat tuturor orăşenilor, în mod special elevilor şi studenţilor, să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte.

Serviciile municipale vor acționa non-stop, pentru a interveni la lichidarea consecinţelor vremii. Pentru a informa despre arbori doborâţi sau alte consecinţe ale vremii, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la Dispeceratul central municipal, tel: 0-22-22-22-67.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.