Lista tinerilor remarcați pentru contribuția lor pentru protejarea și conservarea monumentelor din Moldova

tabur11collage

La data de 18 aprilie, orele 15:00, în incinta Muzeului orașului Chișinău, de Ziua Internațională a Siturilor și Monumentelor Istorice, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor în cadrul vernisării expoziției fotografice cu genericul „Chișinău și Lyon – orașe în lumini”, a oferit diplome mai multor tineri activi pentru contribuții remarcabile în conservarea, protejarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural-sitoric din Republica Moldova.

Iată lista tinerilor care s-au remarcat:

#1. Dimitrie Covali – cercetător, expert în arhive, pregătește notele istorice pentru monumentele de arhitectură ce urmează a fi restaurate și face cercetări legate de monumente istorice.

#2. Ion Mandraburca – meșter pietrar, a executat lucrări pe șantierul reședinței lui Carol al XII de la Varnița.

Locul unde se presupune că s-a aflat Cancelaria regelui suedez Carol al XII-lea / FOTO: Report.md
Locul unde se presupune că s-a aflat Cancelaria regelui suedez Carol al XII-lea / FOTO: Report.md

#3. Ana DabijaAnetta are o pasiune de a fotografia uși vechi și de a le pune pe hartă pentru ca persoanele să poată observa și aceste detalii ale monumentelor istorice

#4. Anastasia Taburceanu – Anastasiei îi plac plimbările urbane și încearcă să găsească istoria fiecărei clădiri care îi pare mai diferită. A scris texte despre casa unei principese din Moldova sau despre locul unde a fost ținut în prizoneerat pe Osman-Pașa.

#5. Alexandr Baikalov – promovează istoria orașului Bălți și îi face pe locuitorii acestui oraș să cunoască mai multe despre locul în care trăiesc. Vedeți mai multe pe pagina sa de Facebook: Save arhitectural heritage of Balti.

Grădina publică Pușkin
Grădina publică Pușkin

#6. Echipa #diez#diez este locul în care Ana Dabija și Anastasia Taburceanu și-au găsit căsuță, de asemenea și unde punem accentul pe importanța istorică a locurilor și promovarea campaniilor care au același scop (Locul Acesta Contează/ Monument Challenge/ Selfie în Centrul Vechi).

#LoculAcestaConteaza
#LoculAcestaConteaza

#7. Rachel Kurinij Rettaliata – voluntară activă a Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova. Cercetătoare Fulbright, una din inițiatorii campaniei #LoculAcestaConteaza

#LoculAcestaConteaza
#LoculAcestaConteaza
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente