„Arsenalul” de la Chișinău – o poveste de speriat bebelușii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acum mulți ani din Chișinău a dispărut un deputat. Vlad Cubreacov a apărut așa cum a dispărut – subit. Poveștile sale sunt spuse acum la grădiniță pentru a fi speriați bebelușii neascultători, pentru că nu impresionează pe nimeni.

Cu ceva timp în urmă, fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) a fost răpit de oameni necunoscuți, iar bârfele care circulau în Chișinău spuneau că Artur Reșetnicov ar fi fost abuzat sexual. Nimeni nu i-a găsit pe nenorociții care i-au făcut asta lui Arturaș, om de casă a lui Voronin. Cert este că și povestea asta a fost dată uitării, iar bravii polițiști nu au descoperit făptașii, care pur și simplu s-au evaporat sau nu au existat.

Anul trecut, Gheorghe Papuc, un fost ministru al Afacerilor Interne a fost condamnat, dar în loc să fi fost încarcerat chiar în sala de judecată, individul a plecat om liber. Și dus a fost. Serviciile ”îl caută” și în bortă de șarpe. Sunt convins, chiar dacă ar apărea în fața MAI, nimeni nu s-ar obosi să-l aresteze.

În momentul în care a devenit cunoscută dispariția miliardului o mașină cu multe acte bancare, probabil cele mai importante acte, a fost furată și incendiată. Făptașii nu au fost găsiți nici acum. Chestia ciudată este că acte importante au fost puse toate într-o mașină, iar hoții au știut ce mașină să fure. De fapt, ce să fure? Că nu au furat nimic. O fi vorba de un piroman mai excentric, îi place să dea foc mașinilor cu acte din bănci.

Acum două săptămâni, poliția și nu mai știu ce instituții ale „statului” Republica Moldova l-au prins pe un cetățean român, George Simion, și l-au expulzat din țară. Ce coincidență? Cetățeanul urma să participe la un protest pro Unire. Teoretic, au încercat să-i sperie pe oameni. Practic, la mitingul pro Unire au fost mai mulți ca niciodată.

Ieri, bravii polițiști moldoveni au descoperit un ”arsenal” de cocktailuri Molotov. Ciudat, dar „arsenalul” se afla într-o clădire părăsită, deci putea fi plasat acolo de oricine. Eu nu înțeleg, cine depozitează cocktailuri Molotov? Acestea se fac foarte ușor. Doar „teroriștii” moldoveni au astfel de „arsenal”. Coincidență sau nu, dar urmează un alt protest în centrul Chișinăului.

Concluzia. Băieții care organizează toate tâmpeniile descrise de mine mai sus au foarte puțină imaginație și, de regulă, dau greș. Nu sunt în stare să facă o chestie credibilă. Le lipsește ștaiful. Ai impresia că sunt niște copii care joacă în nisip. Măi, băieți, eu v-aș da afară. Eficiență – zero. Impact la fel. Stați să vedeți câți oameni vor veni în PMAN, la protest. Voi credeți că ați speriat pe cineva?

Vitalie Cojocari


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...