Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.04.2017

Turcia susține Republica Moldova în reformarea domeniului de standardizare și infrastructură a calității

Turcia susține Republica Moldova în reformarea domeniului de standardizare și infrastructură a calității

Institutul de Standardizare din Turcia (IST) în scurt timp va propune spre implementare colegilor din Republica Moldova câteva proiecte comune în domeniul infrastructurii calității și standardizării, care, într-un final, vor asigura populația cu servicii de calitate. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi la Chișinău de președintele IST, Sebahittin Korkmaz, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei.
 
Președintele IST a adus mulțumiri autorităților Republicii Moldova pentru suportul acordat în organizarea celei de-a XXVI-a ședință a Asambleei Generale a Asociației Interregionale pentru Standardizare (IRSA), care va avea loc în Chișinău în perioada 19 – 21 aprilie curent, specificând că prin organizarea acestei reuniuni țara noastră stabilește noi relații de cooperare cu partenerii din alte state, obține acces la diferite fonduri, alocate de IRSA pentru implementarea programelor de modernizare și reformare în domeniul standardizării și eficienței calității.
 
Sebahittin Korkmaz l-a informat pe vicepremierul Octavian Calmîc cu măsurile întreprinse de IST în direcția elaborării și implementării unor proiecte comune, inclusiv privind crearea unui laborator de verificare a dispozitivelor medicale, care va facilita atât acordarea unor servicii medicale de calitate cetățenilor, cât și asigura instituțiile medicale cu utilaje moderne.
 
Ministrul Economiei Octavian Calmîc a salutat interesul Institutului de Standardizare din Turcia privind stabilirea unor relații de colaborare cu instituțiile de profil din Republica Moldova, inclusiv prin realizarea proiectelor investiționale și de alt gen în domeniul dat, exprimându-și convingerea că un nou impuls în dezvoltarea acestor relații  va fi dat și de ședința Asambleei Generale a Asociației Interregionale pentru Standardizare. ”Republica Moldova este interesată în dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Turcia pe toate domeniile, deoarece experiența partenerilor turci ne permite realizarea mai multor proiecte importante în economie națională, stabilirea unor noi contacte de parteneriat reciproc avantajoase pentru ambele state”, a menționat vicepremierul Octavian Calmîc.
 
În cadrul Asambleei Generale a Asociației Interregionale pentru Standardizare, care se va desfățară la Chișinău în perioada 19 – 21 aprilie curent, va discut impactul activităților de supraveghere și inspecție asupra comerțului mondial. La reuniune vor participa peste 40 de reprezentanți din statele membre CSI, Albania și Turcia. Republica Moldova este membru al acestei organizații din momentul formării, anul 1991.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus