Renato Usatîi: Dodon a făcut greșeala lui Filat din primăvara anului 2013. Cum a reacţionat Preşedinţia

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a criticat dur inițiativa lui Igor Dodon de a aplica sistemul electoral mixt la următoarele alegeri parlamentare. Usatîi, care în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2016 l-a susţinut pe Igor Dodon, a anunţat că va iniţia o campanie de informare a populației în care va fi denunțat regimul Plahotniuc-Dodon.

Mi-a promis în casa mea, în fața activului „Partidului Nostru”, că nu va colabora cu Plahotniuc. A comis cea mai mare greșeală din cariera lui politică. A schimbat dreptul de a trăi la Condrița cu interesele cetățenilor. Dodon și stăpânul său Plahotniuc au comis această crimă”, a declarat Usatîi într-o intervenție LIVE pe Facebook.

Potrivit lui Usatîi, liderul PDM l-ar fi speriat pe Dodon cu implicările lui în anumite scheme corupte şi cu impeachment-ul. “Dodon a făcut greșeala lui Filat din primăvara anului 2013. Astăzi, 90% din populația țării susține partidele de opoziție. Dodon putea să meargă până la sfârșiti”, a mai spus Usatîi.

În contex, Renato Usatîi a anunţat că va începe o campanie de informare a populației în care va denunța tandemul Dodon-Plahotniuc. „După sărbători vom începe consultări cu partidele de opoziție și vom colecta semnături contra regimului Plahotniuc-Dodon. Vom opri acest tandem banditesci”, a adăugat politicianul.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al președintelui Ion Ceban a comentat ironic pe pagina sa de Facebook declarațiile lui Usatîi.

„L-am ascultat pe Renato Usatîi, dar la Preşedinţie nu ne supărăm pe el. Vrem doar să menționăm că politica de stat cere luarea unor decizii mai cântărite, curajoase şi echilibrate, decât să faci declaraţii emoţionante.

În rest, ce ține de tovarășul Usatîi, ajungem la o concluzie ca cea dintr-un film sovietic: „Pe Baba Cloanţa nu o vom lua din altă parte. Am educat-o în colectivul nostru”, a scris Ion Ceban.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.