Armata irakiană, atacată de ISIS cu arme chimice în lupta pentru orașul Mosul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gruparea jihadistă Stat Islamic a folosit arme chimice împotriva forțelor irakiene care participau la o operațiune de recucerire a orașului Mosul, rănind câteva persoane, a anunțat Armata, potrivit France 24.

Potrivit sursei citate, nu este pentru prima dată când jihadiștii de la ISIS folosesc arme chimice, însă impactul asupra operațiunilor militare din zonă a fost minim.

„Teroriștii ISIS au încercat să blocheze înaintarea forțelor militare folosind obuze care conțineau un gaz toxic, însă efectele au fost limitate”, a declarat comandantul operațiunilor militare irakiene din regiune.

Atacul de sâmbătă nu a făcut victime, dar a produs „răniri ușoare” în rândul personalului de securitate.

Potrivit armatei, forțele atacate fac parte dintr-o operațiune masivă de recucerire a orașului Mosul de la teroriștii ISIS, neprecizându-se însa dacă atacul a avut loc în oraș sau în afara lui.

Armata irakiana luptă pentru recucerirea Mosulului din mâinile jihadiștilor, care au ocupat partea de est a orașului la începutul anului, în timp ce forțele paramilitare guvernamentale operează în partea de vest a orașului.

Gruparea teroristă ISIS a ocupat, în 2014, teritorii vaste la nord și la vest de capitala Bagdad, însă forțele militare irakiene au reușit să recâștige cea mai mare parte a teritoriului pierdut.

Pe lângă o parte a orașului Mosul, jihadiștii mai controlează în prezent o parte a provinciei irakiene Kirkuk, precum și câteva regiuni din vestul țării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...