Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Incendiul de la mansarda unui bloc de locuinţe

   2887

Ca urmare a incendiului de la mansarda blocului de locuit din str. Independenţei 10/2, care a avut loc joi, pe data de 1 mai a.c., astăzi viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, a convocat şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale a sectorului Botanica.

De menţionat că, până acum, încă nu s-au stabilit cauzele producerii incendiului. În acelaşi timp, în incinta Gimnaziului-internat nr. 2 sunt cazate 12 persoane care au avut de suferit de pe urma incidentului. Aceşti oameni sunt asiguraţi cu o masă pe zi şi, la solicitare, sunt consultaţi de medici.

În cadrul şedinţei s-a decis că luni, 5 mai 2014, va fi deschis un cont bancar, pentru donaţii din partea cetăţenilor, iar din banii acumulaţi să fie restabilite locuinţele oamenilor, adică să fie reconstruită mansarda blocului de locuinţe. Între timp, o comisie formată din reprezentanţii tuturor serviciilor abilitate, va evalua pagubele produse de incendiu.

De asemenea, antreprenorul mansardei a fost obligat să conserveze construcţia şi să soluţioneze problema acoperişului blocului de locuinţe.  În acelaşi timp, a fost luată decizia ca toate mansardele recepţionate în ultimii ani sau care se află încă în proces de construire să fie examinate suplimentar, în special vor fi verificate reţelele electrice interioare.

Săptămâna viitoare se va convoca în şedinţă şi Comisia pentru fondul de rezervă, pentru a acorda ajutor financiar familiilor care au avut de suferit de pe urma incendiului.   

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău