Pagina oficială a Municipiului Chișinău

3 persoane au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova

   2189

Astăzi, 5 mai 2014, 3 persoane originare din Sudan şi Mali, au depus jurământul de cetăţean al Republicii Moldova, în faţa primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Edilul capitalei a menţionat că în condiţiile actuale, obţinerea cetăţeniei R. Moldova este o onoare, aceasta însemnând beneficierea de aceleaşi drepturi ca şi populaţia băştinaşă, inclusiv de dreptul la libera circulaţie în Europa. Dar, totodată, noul statut atrage după sine şi respectarea anumitor reguli - cunoaşterea Constituţiei, respectarea legilor acestui stat, cunoaşterea istoriei şi tradiţiilor poporului nostru, a subliniat primarul de Chişinău.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială de pe lângă Guvernul R. Moldova examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa primarului general al municipiului sau a preşedintelui de raion. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău