Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ajutor material pentru victimele incendiului de la Botanica

   2453

Fiecare familie a cărei locuinţă a fost mistuită de flăcări în urma incendiului de la mansarda blocului de locuit din str. Independenţei 10/2, din sectorul Botanica, care s-a produs pe data de 1 mai a.c., va primi câte 10 mii lei din partea Primăriei municipiului Chişinău. Banii vor fi alocaţi din contul Fondului de rezervă a municipiului Chişinău. 

În şedinţa de astăzi a comisiei Fondului de rezervă s-a decis că de susţinere financiară va beneficia fiecare din cele 28 de familii, care au rămas fără apartamente, iar banii reprezintă doar o primă etapă din ajutorul pe care-l va acorda Primăria acestor persoane. O decizie privind acordarea ajutoarelor financiare persoanelor care locuiesc la etajele inferioare a blocului de locuit şi a căror apartamente au fost afectate de incendiu sau au fost inundate ca urmare a intervenţiei pompierilor va fi luată mai târziu.

Decizia finală privind exploatarea în continuare a blocului de locuit, inclusiv modul în care va fi restabilită mansarda şi locuinţele oamenilor, va fi luată după stabilirea cauzei producerii incendiului, vor fi evaluate toate pagubele materiale şi după efectuarea expertizei tehnice a blocului.

Tot astăzi, Primăria municipiului Chişinău a deschis un cont bancar, pentru acordarea ajutoarelor financiare familiilor care şi-au pierdut locuinţele în urma incendiului de la mansarda blocului de locuit din str. Independenţei 10/2. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru reconstruirea apartamentelor oamenilor.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău