Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.05.2015

Marea Britanie va susţine şi în continuare aspiraţiile proeuropene ale Republicii Moldova

Marea Britanie va susţine şi în continuare aspiraţiile proeuropene ale Republicii Moldova

Viceprim-ministrul Republicii Moldova Victor Osipov a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în Republica Moldova, E.S. Philip Batson şi dna Sarah Swinford, şefa Directoratului pentru Europa de Est şi Asia Centrală din cadrul Oficiului pentru afaceri externe al Marii Britanii.
 
Interlocutorii au făcut un schimb general de opinii despre ultimele evoluţii înregistrate în dosarul transnistrean, aspectele dialogului între Chişinău şi Tiraspol, precum şi perspectivele procesului de negocieri. Viceprim-ministrul a accentuat importanţa consolidării încrederii şi creşterii atractivităţii Republicii Moldova - ca elemente de bază în procesul de reglementare a problemei transnistrene şi reintegrare a ţării.
 
Viceprim-ministrul Victor Osipov a exprimat gratitudine pentru suportul acordat Republicii Moldova de către Marea Britanie în calea transformării şi europenizării statului şi a subliniat importanţa susţinerii pe care Londra o oferă procesului de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.
 
La rândul său, Ambasadorul britanic Philip Batson a dat asigurări că ţara sa, în calitate de membru al UE, va susţine şi în continuare aspiraţiile proeuropene ale Republicii Moldova şi necesitatea reglementării definitive a conflictului transnistrean în baza principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului, anunță Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus