Putin și Medvedev și-au făcut publice averile. Mai modest nici că se poate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Kremlinul a făcut publice declarațiile de avere ale președintelui rus Vladimir Putin și cea a premierului Dmitri Medvedev. La o primă vedere, contrar tuturor investigațiilor apărute în presă, în speță cea a opozantului rus Aleksei Navalnîi, mai modest nici că se poate. Astfel, pe parcursul anului precedent, cei doi ar fi avut venituri de puțin peste 150 mii de dolari fiecare.

Astfel, potrivit documentului citat de Kommersant.ru, Vladimir Putin a câștigat în anul precedent 8.858 milioane de ruble, ceea ce corespunde la circa 156,5 mii dolari SUA. În proprietatea președintelui este indicat un lot de pământ de 15 ari, un apartament de 77 metri pătrați și un garaj de 18 m.p.. Dintre bunurile imobile, liderul de la Kremlin deține un automobil de model GAZ M-21, un GAZ M-21-R, o „Niva” precum și o remorcă de model „Skif”.

Cea de-a doua persoană în Rusia, premierul Dmitri Medvedev a avut, conform declarației pentru 2016 publicată pe pagina web a Guvernului, venituri în valoare de 8.568.964 ruble sau circa 151,4 mii de dolari. Spre deosebire de Putin, premierul rus are un apartament de 367,8 metri pătrați, precum și ia în chirie un lot de pământ de 47 de ari. Pe lângă asta, la dispoziția lui Medvedev sunt două automobile de model GAZ-20 „Pobeda” din 1948, și un GAZ-21 „Volga” din 1962.

Amintim că potrivit estimărilor unor specialiști, președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea avea o avere de până la 200 de miliarde de dolari, fapt prin care l-ar depăși cu mult pe Bill Gates (86,5 miliarde de dolari), primul în topul Forbes, care nu include liderii mondiali și dictatorii ale căror averi derivă din puterea pe care o au.

La fel, Fondul de luptă împotriva corupției, al politicianului rus de opoziție, Alexei Navalnîi, a publicat recent cea mai extinsă investigatie realizată vreodată în Rusia, iar „eroul principal” al dezvăluirilor a devenit cel mai apropiat om din anturajul președintelui Putin, premierul Dmitri Medvedev.

Potrivit anchetei, în total, în conturile fundaţiilor premierului rus au fost transferate cel puțin 70 de miliarde de ruble în numerar și sub formă de proprietăţi. Din aceste fonduri au fost construite și întreținute „moşia de familie” a premierului, complexul agricol Mansurovo, reședința de munte „Psekhako” de la Soci, podgoriile de la Anapa și Toscana (Italia), conacul „Milovka” din Pleso, regiunea Ivanovo si altele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...