Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.04.2017

Alexandru Jizdan: Poliția de Frontieră își gestionează eficient și corect acțiunile pentru a asigura o trecere rapidă și comodă în ajunul sărbătorilor de Paști

Astăzi, 13 aprilie 2017, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a efectuat o vizită de evaluare a activității polițiștilor de frontieră și a vameșilor, la punctul de trecere a frontierei „Leușeni”.

În această perioadă,  Poliția de Frontieră întreprinde o serie de acțiuni suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul, să reducă timpul de așteptare la controlul de frontieră și să evite formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere.

Astfel, în cadrul vizitei, a fost verificat gradul de implimentare a acțiunilor care vor simplifica traversarea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova.

Evenimentul a inclus și un tur de prezentare a activității pe banda de trecere a Corpului Diplomatic, aceasta fiind întrebuințată pe perioada sărbătorilor pentru traversarea frontierei de către familiile cu copii minori și persoanelor cu nevoi speciale.

Ministrul Alexandru Jizdan, a menționat că necesitatea aplicării acestei practici a fost condiționată de faptul că tot mai mulți cetățeni revin în țară pe perioada sărbătorilor, contribuind totodată la optimizarea controlului de frontieră și accelerarea traficului transfrontalier.

”Sunt încrezător că colegii de la frontieră își vor face meseria bine. În prezent, fluxul de persoane și de mijloace de transport este unul controlat. Există o statistică din anii precedenți care permite angajaților Poliției de Frontieră să-și gestioneze eficient și corect acțiunile pentru a asigura o trecere rapidă și comodă”, a specificat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

În acest context, familiile cu copii mici, care au traversat astăzi frontiera prin punctul de trecere „Leușeni” au avut parte de surprize frumoase din partea polițiștilor de frontieră și a vameșilor. Aceștia au oferit copiilor dulciuri, iar maturii au fost familiarizați cu procedurile și tehnologia controlului de frontieră.

Ținând cont de fluxul mare de cetățeni care traversează frontiera în această perioadă, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și a evita formarea cozilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus