15 ţări, 24 de oraşe. Harta celor 100 de goluri marcate de Cristiano în Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător cu 100 de goluri în competiţiile europene, după ce a reuşit o „dublă” împotriva lui Bayern Munchen, în meciul tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, pe care Real Madrid l-a câştigat cu 2-1 în Germania.

Portughezul nu este la primele reuşite ale carierei la Munchen şi nici împotriva lui Bayern. În total, Ronaldo a înscris în 15 ţări şi 24 de oraşe în drumul spre incredibilul său record.

Aventura lui CR7 a început în Manchester, acolo unde a marcat primul său gol european, împotriva lui Debrecen, în august 2005, într-o partidă din preliminariile Ligii Campionilor în care United s-a impus cu 3-0.

De altfel, oraşul în care actualul Balon de Aur a evoluat timp de şase ani este pe 2 într-un clasament al locurilor cu cele mai multe goluri – 9. Lider este, evident, Madridul, unde Ronaldo a înscris de 41 de ori. Podiumul e completat, la egalitate, de Amsterdam şi Istanbul, cu câte 5 reuşite.

C9Tn41rXsAUPVJ1

Dintre cele 100 de goluri, Ronaldo a înscris 84 pentru Real Madrid şi 16 pentru Manchester United, iar 98 au fost reuşite în Liga Campionilor, celelalte două venind în Supercupa Europei.

În Liga Campionilor, în afara golului cu Debrecen amintit mai sus, Ronaldo are o listă impresionantă de victime, nu mai puţin de 31 de echipe. Printre ele, nume mari, precum AC Milan, Chelsea, Inter Milano, FC Porto, Ajax, Bayern, Manchester City, Borussia Dortmund, Manchester United, Juventus, Atletico Madrid sau Liverpool.

Echipele împotriva cărora Ronaldo a marcat în UCL (sezoanele sunt cele în care a înscris prima oară contra respectivelor echipe)

Acestor nume li se adaugă Sevilla, împotriva căreia portughezul a punctat de două ori, în Supercupa Europei din 2014.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...