De Paște, la frontieră, familiile cu copii și persoanele cu nevoi speciale vor fi direcționaţi pe banda Corpului Diplomatic

În perioada sărbătorilor de Paști, în cele mai solicitate puncte de trecere fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic.

Poliția de Frontieră a dispus amplasarea echipajelor mobile, dotate cu tehnică specială de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie. Pentru informarea participanților la trafic cu copii au fost instalate panouri ce indică direcția de deplasare a acestora.

La fel, 20 de elevi ai Colegiului Național al Poliției de Frontieră au fost repartizați în punctele de trecere, unde se atestă o creștere semnificativă de călători și mijloace de transport, pentru a fluidiza traficul transfrontalier și susține polițiștii de frontieră în activitățile ce le revin.

”În prezent, fluxul de persoane și de mijloace de transport este unul controlat. Există o statistică din anii precedenți care permite angajaților Poliției de Frontieră să-și gestioneze eficient și corect acțiunile pentru a asigura o trecere rapidă și comodă.” a menționat ministrul de Interne Alexandru Jizdan, care a vizitat punctul de trecere Leușeni.

Şeful Poliției de Frontieră Fredolin Lecari a precizat că timp de două săptămâni sunt sistate concediile personalului din subordine și formate rezerve de angajați.

Polițiștii de frontieră sunt pregătiți să intervină în orice situație de gen: degajarea circulației în punctele de trecere, prin nepermiterea formării rândurilor, asigurarea interoperativitatea bazelor de date pentru diminuarea timpilor de procesare a călătorilor, sincronizarea acțiunilor cu Serviciul Vamal, dar și alte structuri MAI.

De sărbători, polițiștii de frontieră alături de lucrătorii vamali vor întâmpina călătorii cu un ”Bine ați revenit acasă”, dar și cu dulciuri, special pregătite pentru copii

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.