HARTA fumătorilor din întreaga lume: Unde se situează Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Date de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că majoritatea fumătorilor din întreaga lume sunt bărbaţi, în proporţie de 40%, în timp ce doar 9% din femeile de pe glob sunt fumătoare.

Printre naţiunile cu cei mai mulţi bărbaţi fumători adulţi se numără Rusia cu 59%, China cu 47%, Iordania cu 70% şi Indonezia cu o imensă majoritate de 76%, informează The Independent.

Republica Moldova are un procent de 45,7%, mai mare decât cel al României – 36,9%. Datele relevă situaţia din 2015, iar printre fumătorii înrăiţi ai Europei se numără Grecia – 52% şi Serbia – 43%.

Potrivit OMS, fumatul cauzează moartea a 600.000 de persoane anual în toată lumea, la un miliard de fumători în 2015. Chiar dacă raportul are lacune în a prezenta situaţia din mai multe ţări din Africa, arată totuşi o situaţie a ţărilor cu cea mai mare prevalenţă a fumatului.

Amintim că în Republica Moldova prevederile legii anti-tutun au intrat în vigoare la 31 mai 2016. Conform acestora persoanele care vor fuma în locurile publice deschise și închise vor fi sancționate cu o amendă de la 1000 până la 3000 de lei.

În același timp, proprietarii de localuri și alte persoane juridice riscă să fie amendați cu până la 10.000 de lei dacă vor admite fumatul la ei în local.

harta fumatori

Pentru a vedea procentajul altor țări harta poate fi accesată AICI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...