Fostul ministru al Agriculturii va mai sta în arest la domiciliu încă 25 de zile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul ministru al Agriculturii va sta acasă de sărbători. Magistrații de la judecătoria Buiucani au admis parțial demersul procurorului care a cerut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele lui Eduard Grama.

Avocatul fostului ministru al Agriculturii a spus că decizia instanței este una neîntemeiată.

„Noi considerăm că încheierea instanței este neîntemeiată pentru că procurorul nu a prezentat probe care să justifice prelungirea arestului la domiciliu în privința domnului Grama. Demersul prezentat în instanză astăzi este identic cu cel prezentat în luna martie când a fost aplicat arestul la domiciliu, dar potrivit Codului de Procedură Penală trebuie să fie prezentate probe care justifică prelungirea arestului”.

Apărătorul lui Grama spune că va ataca încheierea. De cealaltă parte, procurorul de caz, Dorin Compan, a spus că nu va merge la Curtea de Apel.

„25 de zile sunt suficiente de a efectua urmărirea penală în timp ce acesta se află în arest la domiciliu. Nu credem necesar să contestăm decizia. Noi cu avocatul suntem permanent pe baricade diferite. Este viziunea dumnealui”

Eduard Grama nu a fost nici astăzi la ședință. El are probleme de sănătate, potrivit avocatului.

„Domnul Grama este la domiciliu. Dumnealui nu se simte bine. Despre starea de sănătate nu o să vorbesc. A acuzat probleme cardiace dar ce anume are nu o să spun pentru că e dreptul dumnealui la viață privată”.

Conform informațiilor din anchetă, Eduard Grama ar fi fost parte a unei scheme de înstrăinare a unui teren ce aparținea Colegiului de Viticultură și Vinificație din Stăuceni. Acesta ar fi luat mită, iar în schimbul banilor ar fi promis să ajute persoanele care pretindeau la teren.

Această cauză penală a fost deschisă anul trecut dar expediată recent în judecată. Anterior au fost reținute alte 12 persoane, dintre care funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi.

Totul ar fi funcționat în felul următor: învinuiţii ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani terenul, iar ulterior, schimbându-i destinaţia din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul şi să-l comercializeze unor terţe persoane. Pentru a obține ce și-au dorit, aceştia ar fi mituit diferiţi funcţionari.

Procurorii nu dezvăluie deocamdată suma primită de Grama menționând că mai sunt măsuri de urmărire penală care trebuie efectuate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...