În vârstă de 33 de ani, Mirjana Lucic-Baroni o eliminase pe Simona şi la ultimul Grand Slam din 2014, US Open, în turul al treilea, dovedindu-se şi acum excelent pregătită tactic pentru duelul cu jucătoarea noastră, unul care a durat doar o oră şi 11 minute.

Agresivă de la prima minge a disputei, croata a trimis lovituri la limită şi a urmărit să scurteze punctele cât mai mult, pentru a nu-i oferi Simonei şansa să-şi ajusteze loviturile. Practic, a obligat-o pe româncă să nu intre nicio clipă într-o zonă de confort şi să rămână permanent în căutare de soluţii.

Dincolo de tactică, statistica e cea care vorbeşte singură despre superioritatea învingătoarei. Simona a trimis doar 5 lovituri direct câştigătoare, în vreme ce Lucic-Baroni a avut 29. Procentajul punctelor pe care le-a câştigat pe serviciul propriu e sub 50% la Simona, în vreme ce croata are 80% puncte câştigate doar cu primul serviciu.

Poate că diferenţa a fost făcută şi la atitudine, acolo unde Lucic-Baroni a fost jucătoarea curajoasă. A reuşit 29 de lovituri direct câştigătoare, dar şi 27 de erori neforţate, în vreme ce Simona a avut doar 15 greşeli neforţate, semn că a încercat să joace mai mult la siguranţă.

Foarte probabil, înfrângerea o va scoate pe Simona din Top 3 mondial.