Principală  —  Ştiri  —  Social   —   La 4 și 5 iunie…

La 4 și 5 iunie vor avea loc concursurile pentru funcţiile de preşedinte al TRM şi de director al Radio Moldova

Consiliul de Observatori (CO) a făcut publice proiectele de intenţie ale persoanelor care candidează pentru funcţiile de preşedinte al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” şi de director al Radio Moldova.

Dosare de participare la concurs pentru funcția de președinte al TRM au depus: Ghenadie Brega (activist social), Ștefan Secăreanu (jurnalist și politician), Olga Bordeianu (jurnalistă), Ion Terguță (jurnalist) și Nicu Scorpan (maestru în artă, producător de emisiuni TV).

Pentru funcția de director al radiodifuziunii au depus dosare: Veaceslav Gheorghișenco (jurnalist), Alexandru Dorogan (jurnalist), Eduard Maciac (jurnalist), Ștefan Secăreanu (jurnalist), Adrian Petcu (jurnalist) și Scorpan Nicu (maestru în artă, producător de emisiuni TV).

CO a stabilit, în cadrul ședinței din 8 mai curent, organizarea concursului pentru funcţia de preşedinte al TRM la data de 4 iunie, iar pentru postul de director al Radio Moldova – pe data de 5 iunie.

Amintim că în perioada 23-24 aprilie curent, CO a desfășurat concursurile pentru alegerea președintelui TRM și, respectiv, a directorului radiodifuziunii publice, însă niciunul dintre candidații care s-au prezentat la concurs nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi desemnat în funcția de președinte al TRM și de director al radiodifuziunii.

Menționăm că funcția de președinte al Companiei Teleradio-Moldova a rămas vacantă în luna decembrie 2014, iar în februarie 2015 a expirat mandatul directorului Radio Moldova.

În prezent, interimatul funcției de președinte al TRM îl exercită Mircea Surdu, directorul Moldova 1.